Hello everyone! - Reisverslag uit Tānsen, Nepal van twonursingstudentsinnepal - WaarBenJij.nu Hello everyone! - Reisverslag uit Tānsen, Nepal van twonursingstudentsinnepal - WaarBenJij.nu

Hello everyone!

Door: Mijnske

Blijf op de hoogte en volg

08 December 2010 | Nepal, Tānsen

Bij deze weer een berichtje van ons om te zeggen dat we nog steeds genieten van het leven hier in Tansen. We zitten nu bijna op de helft van onze stage! We leren nog steeds een heleboel en beginnen nu echt (ja, echt) met onze stageopdrachten.
Verder genieten we nog steeds van alle aandacht en gezelligheid hier. Buiten de diensten in het ziekenhuis om socializen we genoeg om aan het einde van de stage onze vrienden vast heel erg te gaan missen.. nog even niet aan denken dus! Over missen gesproken, ik moet eerlijk bekennen dat ik de decemberdagen in Nederland toch wel mis.. gewoon om .. de verjaardagen, de kruidnoten (stiekem voordat ik vertrok al gekocht), trouwdag pa en ma, de oliebollen, door de sneeuw stampen (op naar de volgende cliënt in de thuiszorg), schaatsen (met vooruitzicht op warme chocolademelk), kaarsjes en wijntje op zondagavond.. Tja..
In plaats daarvan leren we Nepali, genieten we van de zon ;), doe ik alsof ik kan voetballen met ’n stuk of 15 kids, zit ik veelvuldig op skype (spreek mijn mams bijna meer als toen ik in Nederland was), kijk ik uit naar het bezoek van mijn familie, geniet ik van de berichtjes uit Nederland.. enz enz!

@ Adriaan en Francina: jullie een hele goede, fijne, gezellige bruiloft toegewenst! Ik leef mee, ok? En zie uit naar de foto’s!!!

Liefs van Mijns

• 08 December 2010 - 15:21

Ilse:

Hey lieve mensen,

Ik mis je ook!!!! En ik wil de zon!! Heb nu al genoeg van de sneeuw en het glijden...:D Kijk nu al uit naar maart!!!!!
    Liefs

• 08 December 2010 - 17:02

Aart:

O ja ik mis ook de sneeuw en het schaatsen...

• 08 December 2010 - 18:22

Cees En Aart Jan:

hey lukt het een beetje? :-p (cees) heb zin om jullie weer es te zien (aj).

hier is het idd heel koud. maar morge hiep hoi wel 5 graden boven nul.:-) groetjes. cees en aart jan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 08 December 2010 - 20:05

Tante E:

Ha Arjen en Mijnske,

Leuk om weer eens wat over jullie te lezen. Zo te horen hebben jullie het nog steeds naar jullie zin.
    Wat gaat de tijd toch hard. Dat jullie toch alweer zo'n tijd weg zijn... bijna op de helft...
    Jullie zullen vast het nodige mee maken. Leuke en minder leuke dingen.
    Succes met de stage daar in dat verre land.
    Bovenal Gods zegen toegewenst in al jullie doen en laten.

Liefs TE

• 09 December 2010 - 06:55

Hallo lieve avontuurlijke stagiaires,

leuk en fijn om weer een nieuw berichtje van jullie te lezen. En logisch dat jullie nu die typisch Hollandse dingen missen. Daarom des te gezelliger dat je familie in deze maand naar je toe komt Mijnske.
    Ook wij hebben bijna meer contact met jou Arjen dan hier in Nederland.
    Mooi zo die computer he.
    Lieve mensen succes met de stage, geniet verder van deze bijzondere ervaring. Hopelijk komen er nog vele decembermaanden in Nederland.

Veel liefs en groetjes van de Bergen uit Barendrecht

• 09 December 2010 - 18:20

Ha Arjen en Mijnske!

Wat leuk om weer even een berichtje te lezen van jullie!

Ik zou ook wel graag naar de zon willen!! Ik heb zelfs moeite om dat kleine stukje van me bushalte naar werk te komen!!
    Hahaha

Ennuuhh... Ik spreek Arjen juist VEEEEEL MINDER dan hier in Nederland :( Ondanks dat ik steeds tergelijk online probeerde te zijn!!! Maar het is nog geen 1 keer gelukt om Arjen via Skype te spreken:'(
    Maar goed deze week tot zaterdag niet op mail of facebook of skype,, duss Arjen aankomende za ga ik je weer mailen en proberen te gelijker tijd online te zijn!

Je moet de groetjes hebben van Renia & Inkie!! Ze denken regelmatig aan je en ze vragen regelmatig naar je. Ze denken aan je in Gebed:)

Ojaa,, en ik heb je kerstpakket van werk mee naar huis genomen! Ik dacht dan raakt hij niet kwijt,, dus als je in feb. of maart>? thuis komt staat er nog een mooi kerstpakket op je te wachten!! Hahahaha

Tot snel!
    Gods zegen en dikke knuffel,

• 10 December 2010 - 05:38

Patrick:

Hey Arjen en Mijnske,

leuk berichtje weer. De Hollandse kou, sneeuw en choco zou wel t laatste zijn wat ik zou missen. Ik heb ook liever de zon hoor Rox. Najah en voetballen is ook niet mijn sterkste kant (ask my children ;-)
    Hey Rox, dan moet je wel ff de kiwi jam op eten. Tegen de tijd dat Ar terug is wordt de jam nog groener dan ie is... hihi.

Mijnske En Arjen, het allerbeste weer in Nepal en met Nepali.

Groetkes, Pat.

• 15 December 2010 - 04:51

Roxanna:

Hahaha, op die groene jam van mij staat dat hij geldig is tot 2013!! Dus geen zorgen Arjen!! Hahaha je kan hem nog wel even gebruiken als je terug komt!!

• 15 December 2010 - 04:51

• 17 December 2010 - 07:08

Moeder Van Mijnske:

Tja.. het gaat er om spannen.. de mannen hopen het visum te halen vandaag.. echt alles ik klaar voor de grote reis.. nog 10 nachtjes slapen.. zo word er hier afgeteld... en wij genieten heus mee... wat zal het als God het geeft een ervaring zijn.. soms bekruipt me een gevoel ook mee te willen.. nee wij blijven hier en leven mee.... liefs vanuit Breukelen

• 20 December 2010 - 08:48

Annefrouk:

Hey Arjen! Leuk om weer wat te lezen. Geniet van de warme dagen daar. Het heeft hier heel hard gesneeuwd, er ligt ongeveer 30 cm! Veel he? Nou tot de volgende keer.. Liefs

• 20 December 2010 - 20:38

Willy :

Hee Arjen,

Ik wil je vast gezegende en goede kerstdagen toewensen.
    Gaan jullie nog iets speciaals doen met de kerst of gewoon wat luieren?

• 21 December 2010 - 14:23

Oom Cor,tante Plonie:

Mooi om die avonturen en dingen uit zo'n andere leefwereld te lezen.
    Hier is het volop sneeuw en ijs, erg mooi om te zien, maar aan boord wel een beetje lastig en gevaarlijk.
    Alvast goede Kerstdagen toegewenst en veel heil en zegen voor 2011.
    Hartelijke groeten, de Ridderhofjes

• 23 December 2010 - 10:17

Bert En Lenie Kamste:

Hallo Arjen.
    Van je ouders hebben we je site ge-
    kregen. Leuk om over jou belevenissen
    te lezen. Een mooi en spannende tijd.
    Hier is het koud en sneeuwerig.
    Geniet lekker daar van de zon en sterkte met je stage.
    We wensen je fijne kerstdagen toe en Gods zegen voor 2011.
    Een hartelijk groet van Bert en Lenie
    Kamsteeg

• 24 December 2010 - 17:18

Cees !:

HEY MIJNS EN ARJEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    GAAT HET GOED?????????

• 24 December 2010 - 19:58

Arnold Van Den Broek:

Mijnske en Arjan,

jullie in Nepal ook gezegende Kerstdagen toegewenst!

Arnold van den Broek

P.S. Mijnske, nog bedankt voor de felicitaties met mijn verjaardag

• 24 December 2010 - 21:51

Heey Arjen en Mijnske!

Het is alweer kerstavond! Ik weet niet of jullie het ook vieren maar, een hele fijne dagen daar!

Gods rijke zegen,

• 24 December 2010 - 22:17

Pa Peter:

Mijnske en Arjen, gezegende Kerstdagen gewenst in Nepal!
    Een warme Kerst als bij jullie is beter te verteren dan die kouwe hier!
    Groeten uit Barendrecht van pama.

• 25 December 2010 - 10:27

Broer Evert:

Hoi Arjen en Mijnske,

Hele fijne kerstdagen en een goed uiteinde gewenst! Ben wel benieuwd of en hoe dit soort dagen in Nepal gevierd worden. Succes verder met de stage of zijn jullie nu een paar daagjes vrij?

Groeten en het beste gewenst, Evert

• 27 December 2010 - 07:50

Hallo lieve lieden,

het wordt spannend voor jullie (Mijnske). Je pipa, broer en oom zijn nu onderweg? Fijn he dat het eindelijk zo ver is. We hopen dat ze behouden aankomen en dat jullie een hele fijne gezellige tijd met elkaar zullen hebben.
    Hier zet de dooi door geloof ik en verder hebben we weer een gewone week voor ons liggen met natuurlijk wel oud en nieuw daarin.
    Jullie daar met familie een hele goeie jaarwisseling gewenst en alle goeds voor 2011.
    Liefs en veel groetjes vanuit Barendrecht

• 27 December 2010 - 20:39

Heeey Arjen en Mijnske,

Hoe gaat het met jullie??
    Ik heb trouwens het weekend dat je terug komt Arjen vrij gevraagd.. Hopelijk dat Patrick mij vrij kan plannen,, ik heb namelijk ook wat verjaardagen in maart.. Waaronder die van mijzelf.. haha!

Ik heb al wat foto`s gemaakt,, ik zal je die later nog ffies sturen!
    Deze week ben ik alleen donderdag en zondag vrij,, de rest heb ik dagdiensten,, dus ik zal jullie waarschijnlijk niet spreken via skype..

Ik zal later in de week nog even mailen,, Maar Alvast een hele fijne jaarwisseling.. Misschien een domme vraag,, maar valt dat eigenlijk rond dezelfde tijd?? maar dan 4 uurtjes later..?

Mijnske ik las dat je bezoek van familie krijgt,, Wat LEUK zeg!! Geweldig!! Lijkt me voor jou echt heel fijn!!!

Hoe gaat het met jullie stageopdrachten??

Dikke knuffel en Gods zegen,

• 30 December 2010 - 11:50

Willy:

Hoi Arjen en Mijnske,

Ik wil jullie een goed uiteinde toewensen,en natuurlijk een fantastisch maar bovenal een gezond 2011 .

• 30 December 2010 - 13:15

Lisanne:

joehoe, hoe is het met jullie? Laat es ff weten! Kerstdagen overleefd? Doen ze ook nog aan vuurwerk in Nepal :D. Goede jaarwisseling en zien jullie over 2 maandjes!
    Liefs lisanne

• 30 December 2010 - 14:28

Patrick En Wendelien:

Voor jullie wensen we een goede jaarwisseling toe. Jullie zullen een paar uur eerder dan ons in 2011 zijn...
    Ik ben nu lekker oliebollen aan het bakken. Die zullen jullie ws moeten missen dit jaar. Maar misschien zijn er wel andere heerlijke Nepalese hapjes...

En Ruben en Matthijs zijn al lekker aan het knallen natuurlijk.

De groetjes van ons allemaal (Wendelien, Jason, Ruben, Matthijs en Patrick)

• 30 December 2010 - 17:50

Fam.R.Ploeg:

Mijnske en Arjen,

Ook bij jullie zal de jaarwisseling niet ongemerkt voorbij gaan.
    Wij wensen jullie een goed nieuw jaar toe en Gods Zegen en bescherming.

Fam.R.Ploeg

P.S. Zijn de vader, broer en oom van Mijnske veilig gearriveerd?

• 31 December 2010 - 04:46

Ha Arjen en Mijnske,

Een gezegende jaarwisseling!
    Ik hoop snel weer wat van jullie te horen.

Doen jullie voorzichtig met oud en nieuw?!!

Gods rijke zegen en tot horens!

• 31 December 2010 - 19:26

Gelukkig nieuwjaar!!

• 01 Januari 2011 - 08:45

Arjen en Mijnske,

wij wensen jullie vanuit Barendrecht alle goeds en Gods rijke zegen toe voor dit nieuwe jaar. Succes met de studie en het vervolg daarna.

Veel liefs en geniet van je familie Mijnske en een prettige week zo met elkaar. in gedachten zijn we veel bij jullie.

• 01 Januari 2011 - 10:59

Evert & Fenny:

Een heel gelukkig nieuwjaar!

• 01 Januari 2011 - 11:22

Gods Zegen toegewenst voor het komende jaar..Veel groeten uit Breukelen

• 03 Januari 2011 - 08:33

Moeder Van Arjen:

trouwe lezers van de site van Mijnske en Arjen.
    Hopelijk lezen jullie weer gauw een berichtje van de avonturiers, maar het internet ligt er al een paar dagen uit bij hen, vandaar even geen reactie van hen.

• 03 Januari 2011 - 19:06

@Moeder van Arjen

Onwijs bedankt voor u berichtje!!
    Ik begon me al wat zorgen te maken...

Gods zegen,
    Roxanna (een goede vriendin van Arjen)

• 04 Januari 2011 - 17:57

Moeder Van Mijnske:

Hallo allemaal.. vandaag heb ik mijn man gesproken.. alles is goed.. ze zitten nu in het wild-park.. morgen gaan ze naar de krokodillenrivier en de olifanten....Donderdag hopen ze verder te reizen naar Kathmandu...ik geloof dat we allemaal erg benieuwd zijn naar de verhalen en foto's.....

• 07 Januari 2011 - 16:37

Marit De Jong:

Ha Mijnske,

Van mijn moeder hoorde ik onlangs dat jij in Nepal zit. Wat leuk! Zo te lezen heb je het erg naar je zin. Dat kan ik begrijpen.
    Leuk dat je vader nu ook op bezoek is. Tenminste, dat hoorde ik van mijn moeder.
    Maar even een vraagje... (Misschien heeft het je al bereikt via je moeder...) Ik moet 31 januari drie weken met de klas een project houden over Nepal. Nu weet ik heel weinig van dat land, dus ben ik me al flink aan het inlezen. Ziet jouw vader misschien kans om wat dingen uit Nepal mee te nemen naar Nederland? Hij komt geloof ik voor de 31ste weer naar Nederland, toch?! Dat zou ik echt heel super vinden!! Ik denk aan: Nepalees geld, Nepalese muziek, Nepalees eten, een gebedmolentje, gebedsvlaggen, ansichtkaarten, een Nepalese vlag... Ik weet niet of al deze dingen mogelijk zijn, maar dan weet je waar ik aan denk. Natuurlijk vergoed ik alle onkosten.
    Nou, misschien kun je mij even laten horen of het mogelijk is? Mijn emailadres is: marit@julianaschoolwilnis.nl

Alvast bedankt!!

Marit de Jong, Nieuwer Ter Aa

• 07 Januari 2011 - 19:50

Willy:

Goh wat een leuke uitstapjes zeg!
    Hoop echt heel gauw foto's en zo van jullie te zien.
    Ben erg benieuwd hoe jullie dit allemaal ervaren.
    Genietse en lieve groeten.

Verslag uit: Nepal, Tānsen

Nepal!